ფელამუშის ნამცხვარი – ახალი წლის დესერტი

  • მომზადების დრო
    15 წუთი
  • დამატებითი დრო
    60 წუთი
  • ულუფა
    1

ახალი წლის სუფრას რა შეიძლება მოუხდეს იმაზე მეტად, ვიდრე ფელამუშის ნამცხვარი?!

ინგრედიენტები

აღწერა

1 ნაბიჯი

პირველ რიგში, მოვამზადოთ თათარა - თბილ ბადაგში გახსენით ფქვილი. კარგად რომ გაიხსნება, დადგით დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ ხის კოვზით განუწყვეტლივ (შაქარი ბოლო ეტაპზე დაამატეთ, რაოდენობა თქვენი სურვილით).

2 ნაბიჯი

მოვამზადოთ ბაზა - დაფშხვნილ ან დაჩოპერებულ ორცხობილას დავუმატოთ გამდნარი კარაქი და კარგად ავურიოთ. ნამცხვრის ფორმაში ჩააფინეთ საკვების შესანახად განკუთვლი პარკი და მოათავსეთ ორცხობილის მასა ზემოდან, დატკეპნეთ კარგად და გააჩრეთ მაცივარში 30 წუთი.

3 ნაბიჯი

დროის გასვლის შემდეგ, გამაგრებულ ბაზას მოასხით მომზადებული თათარა და კვლავ დააყოვნეთ რამდენიმე წუთით. შემდეგ გააფორმეთ სურვილისამებრ.

შენიშვნა

გასაფორმებლად შეგიძლიათ, სხვადასხვა თხილეულის გამოყენება.

ექიმი-ოფთოლმოქირურგი. კულინარიული ბლოგის შექმნა გადავწყვიტე მაშინ, როდესაც საზღვარგარეთ ვსწავლობდი და ვხოვრობდი მეგობრებთან ერთად. იმ პერიოდში ხშირად მიწევდა სამზარეულოში ტრიალი, ამიტომ მომინდა, გამეკეთებინა ბლოგი და ჩემი რეცეპტები გამომწერებისთვის გამეზიარებინა, რაც უდიდეს სიამოვნებას მანიჭებს.

ასევე დაგაინტერესებთ