- 23/12/2020
- სამზარეულო: ქართული
- სირთულე: საშუალო

-
მომზადების დრო15 წუთი
-
დამატებითი დრო60 წუთი
-
ულუფა1
ინგრედიენტები
აღწერა
პირველ რიგში, მოვამზადოთ თათარა - თბილ ბადაგში გახსენით ფქვილი. კარგად რომ გაიხსნება, დადგით დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ ხის კოვზით განუწყვეტლივ (შაქარი ბოლო ეტაპზე დაამატეთ, რაოდენობა თქვენი სურვილით).
მოვამზადოთ ბაზა - დაფშხვნილ ან დაჩოპერებულ ორცხობილას დავუმატოთ გამდნარი კარაქი და კარგად ავურიოთ. ნამცხვრის ფორმაში ჩააფინეთ საკვების შესანახად განკუთვლი პარკი და მოათავსეთ ორცხობილის მასა ზემოდან, დატკეპნეთ კარგად და გააჩრეთ მაცივარში 30 წუთი.
დროის გასვლის შემდეგ, გამაგრებულ ბაზას მოასხით მომზადებული თათარა და კვლავ დააყოვნეთ რამდენიმე წუთით. შემდეგ გააფორმეთ სურვილისამებრ.
შენიშვნა
გასაფორმებლად შეგიძლიათ, სხვადასხვა თხილეულის გამოყენება.
Mariam Kharaishvili
ექიმი-ოფთოლმოქირურგი. კულინარიული ბლოგის შექმნა გადავწყვიტე მაშინ, როდესაც საზღვარგარეთ ვსწავლობდი და ვხოვრობდი მეგობრებთან ერთად. იმ პერიოდში ხშირად მიწევდა სამზარეულოში ტრიალი, ამიტომ მომინდა, გამეკეთებინა ბლოგი და ჩემი რეცეპტები გამომწერებისთვის გამეზიარებინა, რაც უდიდეს სიამოვნებას მანიჭებს.
ასევე დაგაინტერესებთ
ფელამუშის ნამცხვარი – ახალი წლის დესერტი
ინგრედიენტები
Follow The Directions
პირველ რიგში, მოვამზადოთ თათარა - თბილ ბადაგში გახსენით ფქვილი. კარგად რომ გაიხსნება, დადგით დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ ხის კოვზით განუწყვეტლივ (შაქარი ბოლო ეტაპზე დაამატეთ, რაოდენობა თქვენი სურვილით).
მოვამზადოთ ბაზა - დაფშხვნილ ან დაჩოპერებულ ორცხობილას დავუმატოთ გამდნარი კარაქი და კარგად ავურიოთ. ნამცხვრის ფორმაში ჩააფინეთ საკვების შესანახად განკუთვლი პარკი და მოათავსეთ ორცხობილის მასა ზემოდან, დატკეპნეთ კარგად და გააჩრეთ მაცივარში 30 წუთი.
დროის გასვლის შემდეგ, გამაგრებულ ბაზას მოასხით მომზადებული თათარა და კვლავ დააყოვნეთ რამდენიმე წუთით. შემდეგ გააფორმეთ სურვილისამებრ.