- 05/11/2020
- სამზარეულო: ქართული
- სირთულე: მარტივი

-
მომზადების დრო10 წუთი
-
დამატებითი დრო10 წუთი
-
ულუფა1
ინგრედიენტები
აღწერა
დაბალ ცეცხლზე დავდგათ ქვაბი, ჩავდოთ კარაქი, გავალღვოთ და დავუმატოთ დაჭყლეტილი ნიორი, ნადუღი და ნაღები, მარილი გემოვნებით და წამოვადუღოთ. მომზადებული მასა დავასხათ წინასწარ კეცზე გამზადებულ სინორის დახვეულ ფირფიტებს და გამოვაცხოთ ღუმელში 180 გრადუსზე 10 წუთი
Ana Kvirikashvili
ტელე-რადიო ჟუნალისტი, პიარისა და მაკეტინგის სპეციალისტი. მივესალმები კულინარიული სამყაროს მოყვარულებს. თამამად შემიძლია ვთქვა, რომ ჩემი ცხოვრების ბოლო 6 თვე ამ ყველაზე გემრიელ საქმეს მივუძღვენი და ჩემი მრავალფეროვანი პროფესიული ცხოვრება კიდევ უფრო საინტერესო გავხადე. მსოფლიოში გავრცელებულმა პანდემიამ, ცხოვრების რითმი საგრძნობლად შემიცვალა, რის გამოც, ჩემი ცხოვრების ერთ-ერთ მთავარ შემადგენელ ნაწილად კულინარია იქცა. ჩემი კულინარიისკენ სწრაფვა ჯერ კიდევ 7-8 წლის ასაკიდან მოდის, როცა ბებიას სამზარეულოში ტრიალს თვალს ვადევნებდი და თავადაც ვცდილობდი ამ სამზადისში მონაწილეობას. გემრიელი კერძების მომზადება ბებოსგან ვისწავლე, ხოლო დესერტები დედას დამსახურებაა. ჩემი ბლოგი გამორჩეულად მეფერადება, რეცეპტები მუდამ ნაცადი და სანდოა, ფოტომასალა განსაკუთრებულად მესასწაულება ჩემს ბლოგში, საკუთარი ხელით შექმნილი და სერვირებული კერძი თუ დესერტი ჩემი მეუღლის ობიექტივში ორმაგად საინტერესოდ და ლამაზად ჩნდება. ალბათ ეს ყოველივე განაპირობებს წარმატებული კულინარიული ბლოგის შექმნას. კულინარიაში, ისევე როგორც ცხოვრებაში, არასდროს უნდა შეგეშინდეს ექსპეიმენტების, რადგან ვფიქრობ ,კულინარია ხელოვნებაა, რომელსაც ჩვენი ფანტაზიით ვასაზრდოებთ.
ასევე დაგაინტერესებთ
სინორი – აჭარული კერძი (+ვიდეო)
ინგრედიენტები
Follow The Directions
დაბალ ცეცხლზე დავდგათ ქვაბი, ჩავდოთ კარაქი, გავალღვოთ და დავუმატოთ დაჭყლეტილი ნიორი, ნადუღი და ნაღები, მარილი გემოვნებით და წამოვადუღოთ. მომზადებული მასა დავასხათ წინასწარ კეცზე გამზადებულ სინორის დახვეულ ფირფიტებს და გამოვაცხოთ ღუმელში 180 გრადუსზე 10 წუთი